Glami – Cum să …?

Te ajutăm să crești vânzările magazinului tău. Citește sugestiile noastre, îmbunătățește feed-ul tău de produse, încarcă credit în contul tău, începe procesul de bidding (creșterea costului per click) și evaluează-ți rezultatele.

Ce trebuie să știi

 1. Termeni cheie pe care trebuie să-i știi
 2. Ce este un feed XML și cât de important este?
 3. Cum poate fi magazinul tău aprobat pe Glami.ro?
 4. Termeni cheie pe care trebuie să îi știi
 5. Cum funcționează Glami?

GLAMI piXel

 1. Cum să implementezi GLAMI PiXel de mai multe ori pe o singură pagină?
 2. Ce este Glami piXel și ce avantaj competitiv oferă?
 3. Când se activează Glami piXel?
 4. Cum verific dacă Glami piXel este instalat corect?
 5. Cum să realizez o comandă de test?
 6. Ce este ItemID și cum arată?
 7. Cum se implementează Glami piXel în magazinul online?
 8. Cum trebuie să arate un feed Glami pentru a lucra corect cu Glami piXel?

Întrebări frecvente

 1. Cum să dezactivezi GLAMI?
 2. Cum schimb proprietarul magazinului online sau adresa de email din cont?
 3. Cum îmi pot schimba logo-ul și cover foto-ul?
 4. Cum adaug timpul și informațiile de livrare?
 5. Ce tip de magazin online pot adăuga pe Glami.ro?
 6. Cum să-ți prezinți cel mai bine produsele pe Glami.ro
 7. De ce produsele mele nu apar în categorii pe Glami?
 8. Cât credit să încarc pe Glami?
 9. Ce este prețul CPC?
 10. Cum mă asigur că apar comenzile mele în statisticile Glami?
 11. Care sunt erorile frecvente care nu aduc rezultate magazinelor parteneri și care duc la dezactivare?
 12. Cât de mari trebuie să fie imaginile trimise in feed?
 13. Încărcare credit, facturare, regim preferențial
 14. Ce influențează ranking-ul produselor mele pe Glami?
 15. Am un nou feed XML, cum îl schimb?

Cum să-ți crești veniturile

 1. Ce pot face când creditul meu se consumă foarte încet?
 2. Ce pot face dacă doresc să cresc traficul?
 3. Ce pot face pentru a-mi crește veniturile prin Glami?
 4. Cum pot să cresc vizibilitatea produselor în anumite categorii de produse?
 5. Sunt un magazin online mic și vreau să-mi cresc veniturile
 6. Sunt un magazin mare și vreau să primesc mai mult trafic
 7. Cum să evaluezi eficient statisticile din contul tău Glami?
 8. Cum să crești bidding-ul (costul per click) și să primești mai mult trafic?

Ce să faci când...

 1. Ce se întâmplă când numărul click-urilor scade pentru magazinul meu?
 2. Ce pot face când creditul încărcat este epuizat repede?
 3. Care sunt valorile recomandate pentru COS, AOV, sau CR?
 4. Cum să definești COS- Costul per Vânzare?
 5. Ce pot face când COS – costul per vânzare este mare?
 6. Ce pot face când rata de conversie este foarte mică?
 7. Ce să faci când AOV – valoarea medie a comenzii este mică?

Termeni cheie pe care trebuie să-i știi

 • Contul de administrare –  Un cont de administrare de unde iți poti  administra toate setările pentru afacerea ta. Interfața este deschisă prin An advanced dashboard for managing all of your business settings. This interface is available upon login.
 • Statistici – statistici detaliate care sunt valabile pe categorie sau branduri. Poți evalua eficiența unei campanii și să iei decizia corectă pe ce categorie sau produs să licitezi pentru a crește numărul de clienți trimiși prin GLAMI. 
 • Clicks –  numărul total de vizite ( click-uri/clicks)  trimis către magazinul tău online
 • CPC – cost per click (Poți verifica costul standard per click aici )
 • Bidding sau licitare –  ai opțiunea  de a crește  CPC-ul standard. Poți crește CPC-ul pentru o anumită categorie de produs ( de exemplu sneakers) care performează bine pentru tine. Prin licitare poți aștepta ca produsele să-și crească visibilitatea, care înseamnă mai mult trafic si comenzi pentru magazinul tău.  Poți licita pe toată categoria de produs din administrare și/sau prin feed-ul XML pentru un produs anume utilizând parametrul  GLAMI_CPC.
 • Costuri – costul tău pentru traficul cumpărat. 
 • Comenzi –  numărul de comenzi trimise către magazinul tău ( este necesar să implementezi Glami piXel pentru a vedea această valoare) 
 • CR – conversion rate/ rata de conversie –  Rata de conversie indică succesul magazinului tău de a conversi utilizatori dornici să cumpere. Este exprimată întotdeauna ca un procent, și reprezintă câte comenzi ai primin din 100 de click-uri GLAMI. O rată de conversie este de 1% sau mai mult. 
 • AOV – average order value/ valoarea medie a unei comenzi 
 • Revenues – veniturile totale generate pentru magazinul tău 
 • COS – cost of sale/ cost per order.  Este reprezentativ pentru valoarea medie per comandă, principalul KPI pentru un magazin. 
 • GLAMI piXel –   un cod care îți permite să promovezi produsele tale pe GLAMI conform cu preferințele clienților și care optimizează performanța pe baza preferințelor utilizatorilor. GLAMI piXel este obligatoriu pentru a garanta o colaborare eficientă prin GLAMI. Citește mai multe aici. 
 • Discount codes (vouchere) – codurile de reducere prin care clientul poate să primească o reducere după ce este aplicat un anumit cod, nu uita să adaugi codul de reducere în contul de administrare GLAMI, la secțiunea Coduri de reducere.  Codul de reducere poate fi adăugat pe o anumită categorie de produs sau pentru toate produsele. De două ori pe an poți participa în cadrul evenimentului GLAMIDAYS unde oferim reduceri exclusive GLAMI din partea partenerilor pentru clienții noștri. 
 • GLAMIDAYS –  un eveniment cu reduceri exclusive pentru clienții noștri care se organizează de două ori pe an. Pentru participare este necesar să ai un cod de reducere disponibil numai pe GLAMI și să ai activat modul premium. 
 • GLAMI Extended Network (GEN) – link-urile produselor din magazinul tău pot fi vizibile către third-party networks/ alți parteneri precum Google CSS program.  GLAMI Extended Network include automat toți partenerii care au modul premium activat și sistem de tracking. Momentan oferim GEN doar pentru GLAMI.cz urmănd să fie valabil curând și în România. 
Top

Ce este un feed XML și cât de important este?

  • Un feed XML este un link care conține o listă de produse într-o formă structurată. Trebuie să ne trimiți o adresă URL care să descarce automat produsele din magazinul online la fiecare două ore pentru a afișa informație actualizată.  După ce încarci feed-ul de produse, produsele și reducerile de preț vor fi disponibile pe Glami.ro.
  • Feed-ul de produse trebuie să fie construit  conform cu specificațiile noastre tehnice care sunt disponibile aici. 
  • Un feed de produse construit conform specificațiilor tehnice aduce mai multe rezultate și crește conversia pe Glami.ro.
  • Pentru mai multe informații acceseaza secțiunea :”Cum să fii competitiv cu Glami”.
Top

Cum poate fi magazinul tău aprobat pe Glami.ro?

După înregistrare magazinele online sunt de obicei aprobate in 2 zile lucratoare. În timpul acesta feed-ul de produse trimis va fi revizuit, după care vrei primi un email. Daca formatul feed-ului este corect, atunci magazinul tău online va fi activ pe Glami.ro. Dacă feed-ul de produse are nevoie să fie modificat său revizuit, vom adăuga această informație în email. În același timp, vei putea vedea imbunătățirile necesare în administrația Glami, în secțiunea ¨Cum să îmbunătățiți afișarea pe Glami.ro¨

Top

Termeni cheie pe care trebuie să îi știi

  • Administratia Glami – Un cont de administrare complex pentru managementul contului tău Glami. Administrația este disponibilă la link-ul următor.  https://partner.glami.ro/s/dashboard/shop/
  • Statistici –  statistici detaliate care sunt disponibile atât la nivel global cât și pe fiecare categorie. Poți evalua eficiența campaniilor tale si lua deciziile corecte pe care categorie de produs sau produs să începi bidding-ul, pentru a crește numărul de clienți care vin pe site-ul tău din partea Glami. 
  • Clicks-uri–  numărul total de vizite (clicks) trimise către magazinul tău online. this is the total number of visits (clicks) sent to your e-shop.
  • CPC – cost per click, costul pe fiecare click trimis.  (Poți verifica prețurile standard aici) 
  • Bidding – Ai opțiunea de a crește costul standard per click încât să primești mai mult trafic pe siteul tău. Poți crește costul per click pe o anumită categorie ( de exemplu pantofi) categorie care performează bine și dorești să crești rezultatele. Prin bidding-ul te poți aștepta ca produsele tale să primească mai multă vizibilitate, care rezultă în mai mult traffic și comenzi pentru magazinul tău. 
  • Costuri –  costurile tale pentru traficul cumparat.
  • Comenzi/Orders – numărul de comenzi trimise catre magazinul tău ( trebuie să implementezi Glami piXel pentru a vedea această valoare) 
  • CR/ conversion rate – rata de conversie.  Rata de conversie indică cât de important este magazinul tău în covertirea clienților interesați și reprezintă câte comenzi ai primit din 100 de vizitatori Glami. O rată bună de conversie este de 1% sau mai mult.  
  • AOV – average order value, valoare medie a unei comenzi.
  • Revenues – totalul încasărilor generate de magazinul tău online. 
  • COS – cost of sale/ cost per vânzae/comandă.  Este indicatorul care arată care este media unui cost per comandă. Acesta este principalul obiectiv pentr magazinul online. Vei putea învăța cum să-l influențezi în secțiunea 
  • Cum să fii competitiv pe GLAMI”.
  • GLAMI piXel –  este un cod JS ( Java Script) care îți permite să promovezu produsele tale pe Glami în conformitate cu preferințele clienților tăi și să optimizezi performanța pe baza comportamentului utilizatorilor. Glami piXel este obligatoriu pentru a garanta o cooperare de succes prin Glami.ro. Mai multe informații https://partner.glami.ro/s/pixel/
  • Modul preferențial – este varianta plătită Glami, unde plătești pe fiecare click trimis către magazinul tău online. Modul preferențial afisează produsele tale în topul catalogului de produse Glami, și îți permite să optimizezi, crești sau să îmbunătătești veniturile aduse prin Glami către magazinul tău online.
Top

Cum funcționează Glami?

  • Glami este un motor de căutare pentru fashion. Aduce într-un singur loc mai multe magazine online și în prezent are peste 1,8 milioane produse fashion în baza de date. 
  • Datorită filtrelor avansate și categorizării de produse, este ușor pentru fiecare utilizator să găsească produsul pe care îl caută. Adițional, oferim o experiență unică prin customizarea modului în care produsele noastre sunt afișate, sau căutate prin urmărirea comportamentului consumatorului.
  • Când un consumator este interesat de un produse în mod particular, acesta vizualizează produsul și este redirecționat automat către website-ul partener. Produsele sunt încărcate pe Glami prin utilizarea unui feed XML care poate fi downloadat de câteva ori pe zi, pentru a afișa informație actualizată ( stoc disponibil, mărimi disponibile, costuri de livrare, etc).
Top

Cum să implementezi GLAMI PiXel de mai multe ori pe o singură pagină?

Da, este posibil. Dacă ai un site care este localizat pe mai multe țări urmarește instrucțiunile de mai jos.

Am adaugat abilitatea de a defini mai mulți pixel pe pagina intr-un singur pixel.

Mai jos este un exemplu de script pentru implementare. Am adaugat un nou parametru pentru a numi un pixel – în acest caz specific :

“Sktracker”: glami (‘create’, AM GLAMI_EN_API_KEY ’,‘ sk ’,‘ sktracker ’); și apoi folosește acest identificator pentru a activa alte funcții ale pixelului : glami (‘sktracker.track’, View PageView’);

Nu se schimbă nimic daca vrei sa folosești doar un pixel pe pagină.

Examplu:

Top

Ce este Glami piXel și ce avantaj competitiv oferă?

 

 • Glami piXel este o soluție care permite Glami.ro să afișeze conținut de calitate conform peferințelor utilizatorilor
 • Glami piXel afișează magazinele online cu care utilizatorul Glami a mai interacționat în trecut și cu care este mai predispus să interactioneze, dar și magazine online similare. Afișează conținut personalizat care se mulează pe preferințele fiecărui utilizator.
 • Produsele listate sunt afișate conform preferințelor utilizatorului, precum magazine populare, brand, culori, preț sau styl.
 • Mai multe informații aici . 
Top

Când se activează Glami piXel?

Dacă Glami piXel este implementat corect, acesta apare ca activ în administrația Glami în ziua următoare după implementare, în submeniuul Glami piXel> Statistici.

E foarte important ca Glami piXel  să trimită fiecare item ID pentru fiecare varianta ca un SHOPITEM, așa cum este specificat in Glami feed, nu mai multe mărimi sau culori in un SHOPITEM. Fiecare SHOPITEM trebuie să aibă un itemID. Toate itemID-urile (1234-1; 1234-2; 1234-3) trebuie să fie grupate sub un itemgroupID (1234). ItemID-ul din feed-ul Glami trebuie să fie corelat cu ItemID-ul din cel trimis în piXel. Apoi piXelul începe să fie activ. Trebuie avut în vedere că pentru un sistem care să performenze foarte bine, trebuie să începem să colectăm date, care va dura de la câteva zile la câteva săptămâni în funcție de dimensiunea business-ului.

Top

Cum verific dacă Glami piXel este instalat corect?

Poți verifica dacă Glami piXel a fost instalat corect prin logarea în administrația Glami, în secțiunea  Glami piXel- Statistici.

Ce înseamnă fiecare coloana?

 • Data –  data în care Glami piXel a înregistrat evenimente
 • Pageview – numărul de evenimente înregistrate din pagina PageView( numărul de evenimente inregistrate din ziua respectivă prin pagina PageView)
 • Viewcontent – numărul de evenimente înregistrate din pagina Viewcontent  (approximately the number of all the product and category detail pages displayed on your site) (aproximativ numărul total de produse și category detail pages afișate pe site)
 • AddToCart – numărul de evenimente înregistrate din pagina Addtocart (approximativ  numărul de click-uri în butonul “Add to Cart” button din site-ul dvs)
 • Purchase – numărul de evenimente înregistrate din pagina Purchase cand este trimisă o comandă.
 • % % conectează ITEM_ID cu item_ids în Glami piXel–  arată cât % dintre ItemIDs trimise  prin GLAMI piXel au fost conectate cu ItemIDs, care sunt trimise prin feed prin tag-ul <ITEM_>ID.
  • Sfat util:  Verifică și ce feed trimiți către Glami din administratie în secțiunea Setări și informații de contact.

Când în coloanele PageView, ViewContent, AddtoCart, or Purchase, este valoarea 0, înseamnă că piXel-ul nu funcționează corect pe paginile acestea. Cauze posibile: 

 • E posibil să trimiți itemID diferit in pixel față de feed. Nu putem să identificăm produsele.
 • Pixelul este implementat greșit pe pagină. Pixelul este case sensitive, și necesită atenție deosebită încât să fie implementat conform instrucțiunilor noastre fără abatere.
 • Asigură-te că pixelul este implementat corect.

Dacă în coloana  % conectează ITEM_ID cu item_ids în Glami piXel. este o valoare mai mică de 100%, atunci cauze posibile: 

 • itemID-ul trimis în pixel este diferit față de cel trimis în feed, iar sistemul nu poate identifica produsele.
 • Nu toate produsele disponibile pe site sunt trimise și în feed.

Cum să găsești cauza produselor neidentificate: 

 1. Click “Vezi produsele nepotrivite” din Statistici Glami piXel
 2. Copiează itemID
 3. Idenfifică-l în magazinul tău online
 4. Copiează numele produsului
 5. Cauta produsul pe GLAMI,  și asigură-te că este același produs
 6. Dacă găsești produsul, verifică daca ne trimiți acelasi itemID in feed-ul Glami ăn <ITEM_ID>
 7. Dacă  valoarea <ITEM_ID> value este differită, modifică feed-ul trimis către Glami pentu a trimite aceleași valori can in Glami piXel.
 8.  Dacă nu ai găsit produsul, nu îl trimiti către noi identificat corect.
Top

Cum să realizez o comandă de test?

 1. După implementarea Glami piXel asigură-te că Glami Pixel Statistici arată toate numere în toate valorile disponibile.
 2.  Dacă nu sunt numere în dreptul valorilor vezi ¨Cum verific daca pixelul a fost instalat corect¨
 3. Dacă totul fucționează corect  în administrația ta și dacă totul valorile sunt disponibile în coloane  mergi către Glami.ro ca un user normal.
 4. Alege unul dintre produsele tale
 5. Click  pe el când ești redirecționat către magazinul tău online.
 6. Nu închide pagina și realizeaza p comandă adevărata, la fel ca și un client de al tău. .
 7. În ziua următoare, loghează-te în administrația Glami  select Statistici-Categorii, filtreză ziua de ieri.
 8. Numărul comenzilor din coloana comenzi și numărul total de venit înregistrat de ieri trebuie să fie aceelași în administrația Glami ca și în administrația din magazinul tău online.
 9.  Dacă datele sunt corecte și se potrivesc, înseamnă că pixelul este implementat corect, dacă nu revino la pasul 2 și verifică instalarea pixelului.
Top

Ce este ItemID și cum arată?

ItemID  este numărul de produs pe care îl folosești în magazinul tău online. Poate fi o combinație de numere și caractere. Asigura-te că ne trimiți același ItemID in Glami feed ca și in Glami piXel.

Cum arată un ItemID intr-un feed 

Cum se implementează Glami pixel? 

Top

Cum se implementează Glami piXel în magazinul online?

PiXelul este un cod embedded pe toate paginile site-ului, și instalarea lui trebuie neapărat să fie realizată de un programator.

Pixelul poate să fie implementat și prin Google Tag Manager. Vezi secțiunea Cum funcționea pixelul și Cum se implementează. 

 

Top

Cum trebuie să arate un feed Glami pentru a lucra corect cu Glami piXel?

Feed-ul trebuie să fie creat conform specificațiilor tehnice Glami. Produsele trimise în feed trebuie să conțină un itemID unic pentru fiecare culoare și mărime. Asta înseamnă că trebuie trimis în feed un produs cu mărime diferită și culoare diferită fiecar ca SHOPITEMs, dar grupate impreuna sub același groupID. Aceleași itemIDs trebuie să fie trimise in Glami piXel.

 

Top

Cum să dezactivezi GLAMI?

Dacă dorești să dezactivezi sau să opreși momentan activitatea magazinului pe GLAMI, te rugăm să contactezi Manangerul de Business Development.

Top

Cum schimb proprietarul magazinului online sau adresa de email din cont?

  • Poți schimba adresa de facturare în administrația Glami în secțiunea ¨Setări și informații de contact¨
  • Dacă dorești să schimbi adresa de email asociată contului, te rugăm să ne scrii pe adresa info@glami.ro
Top

Cum îmi pot schimba logo-ul și cover foto-ul?

Poți adauga logo-ul și cover foto in admnistrația Glami în secțiunea Logo și fotografie de copertă în dreptul numelui magazinului tău, din meniul principal.

 

Top

Cum adaug timpul și informațiile de livrare?

Sunt mai multe optiuni pentru a adauga înformația de livrare:

 • poți adauga informația de livrare în administrația Glami din ¨Setări și informații de contact¨
 • poți adauga informațiile de livrare in feed conform specificațiilor noastre tehnice 

 

Top

Ce tip de magazin online pot adăuga pe Glami.ro?

GLAMI este un catalog online  specializat in fashion, magazinele potrivite sunt cele care vând îmbrăcăminte, încălțăminte, genți, accersoriii și bijuterii.

Top

Cum să-ți prezinți cel mai bine produsele pe Glami.ro

 • Imagini frumoase în rezoluție potrivită  – Imaginile vând. Produsele cu fotografii de amator au o conversie mult mai scăzută, iar imaginile nepotrivite pot ridica prețul unui produs pe Glami cu până la 100% și pot crește costul per vânzare al produsului.
 • Mărimi disponibile în stoc – Păstrează întotdeauna mărimile în stocul disponibil. În titlul produselor arătăm atât mărimile disponibile cât și prețul de livrare, iar consumatorul alege asupra factorilor acestora.
 • Categorii detaliate în feed-ul XML. – Tag-ul “CATEGORYTEXT” în feed-ul XML trebuie să conțină categorii detaliate.  Acestea sunt categoriile în care produsele sunt listate. poți vedea lista categoriilor aici:  https://www.glami.ro/categorie-xml/.  Cu cât o categorie este mai detaliată cu atât cresc șansele de a arăta produsele tale în catalogul Glami și de a crește rata de conversie.
 • Detaliile produselor: –  Adițional pentru detalierea categoriilor se pot adauga și mai multe filtre precum formă, material, tip de mâneci. Aceste filtre ajută la adaugarea produselor în categorii cât mai detaliate. Media costului per vânzare este mult mai scăzută în aceste categorii. Comenzile primite vor avea o marjă de profit mult mai mare datorită căutărilor în categorii detaliate, deoarece utilizatorul caută produse specifice pentru a le cumpăra. Vezi lista pentru toate tagurile posibile pentru fiecare categorie pe Glami.ro și valorile care pot fi adaugate în tag-ul  <PARAM_NAME> în specificațiile tehnice pentru construirea feed-ului XML.
 • Adaugă reduceri – Reducerile constante fac produsele mult mai atractive și cresc rata de conversie.
 • Adaugă un disccount sau voucher Glami  – Dacă platforma ta de magazin online poate să adauge coduri de reducere, atunci poți crea coduri precum GLAMI15, care va fi însemna  un disccount de 15%, care va fi adaugat la produsele selectate în meniul de administrație de la secțiunea Coduri de reducere.  Mai multe despre vouchere/discounts.

 

Top

De ce produsele mele nu apar în categorii pe Glami?

 • Dacă ai adaugat corect categoria sau tag-ul pentru categorie(CATEGORYTEXT) în feed-ul XML pe care ni l-ai trimis, sistemul în mod automat adaugă tag-urile în categorii. O altă cauză este că produsele tale pot avea un scor mai mic față de produsele de la magazinele competitive, și este posibil ca produsul să nu apară în primele poziții.  De ex. categoria Adidas este mult mai competitivă față de un brand pentru umbrele. Pentru a vedea în ce categorii este prezent magazinul tău online click pe Mangazin.ro din Glami.ro și poți vedea în ce categorii este listat în partea din stânga.
 • Dacă ai un nou magazin aprobat sau un nou feed, categorizarea produselor este realizată într-un internal de până la 5 zile lucrătoare.
Top

Cât credit să încarc pe Glami?

  • Dacă magazinul online are mai puțin de 500 de produse atunci recomandăm să încărcați minim 450 de lei, pentru a primi trafic și a vedea care categorii sunt performante.
  • Pentru magazinele care au peste 500 de produse recomandăm încarcarea unui credit inițial de minim 900 de lei.
  • Apoi puteți începe bidding-ul( creșterea costului per click din meniul ”Setare CPC” pentru a crește vizibilitatea produselor tale.
  • Se poate întampla ca, încărcând creditul acesta să fie epuizat foarte lent, , atunci recomandăm să începeti bidding-ul. Dacă se epuizează rapid creditul, atunci înseamnă că produsele sunt atractive pentru clienți și că trebuiesc începute optimizările.  Recomadăm să fie luate deciziile de optimizare a performaței dupa 1000 de click-uri per categorie de produs.
Top

Ce este prețul CPC?

  • Poți vedea prețul standard pentru costul per click după ce te loghezi în administrația magazinului online în meniul ”Setare CPC”
  • Prețul poate fi optimizat prin creștere pentru a câștiga o poziție mai bună pentru produsele tale pe anumite categorii.
Top

Cum mă asigur că apar comenzile mele în statisticile Glami?

 • Dacă ai vreun dubiu cu privire la comenzile pe care le vezi în statisticile Glami, crează o comandă de test.
 • Deschide Glami.ro, găsește unul dintre produsele tale, click pe butonul spre magazin, și fă o comandă de test din Glami direct în magazinul tău online. În următoarea zi aceasta trebuie să  apară în statisticile tale.
 • Dacă această comandă nu apare, asigura-te că Glami piXel este instalat corect. Poți găsi detaliile despre instalarea Glami piXel în ghidul de implementare din administrația ta, în meniul “GLAMI piXel”.
Top

Care sunt erorile frecvente care nu aduc rezultate magazinelor parteneri și care duc la dezactivare?

 

 • Categorii insuficient detaliate –  Tag-ul “CATEGORYTEXT”  în cele mai multe cazuri nu include detalii suficiente pentru fiecare categorie de produs, sau indică mai multe categorii precum – rochii și fuste- sau categorii slab detaliate precum – pantofi femei-. Produsele care au aceasta categorie realizată nu pot fi clasificate in catalogul nostru online în categoriile existente, iar riscul este ca magazinul online să piardă din vizibilitate și rezultate.

  ” Pentru ce mai bună realizare a categoriilor folosește exemplu dat de lista categoriilor Glami!

 • Imagini mici sau neconforme –  Calitate scăzută a imaginii, fotografii de produse neprofesionale realizate acasa, sau cu rezolutie mică. Toate aceastea scad șansele de a crește rezulatele și conversiile prin  Glami. Pentru imagini rezolutia minima este de 500 px, însă cu cât mai mare cu atât mai bine.
 • Mărimi greșite  – Verifică de două ori că ne trimiți mărimile corecte in feed și că feed-ul are formatul corect , ( Atenție! caracterele folosite in crearea feed-ului trebuie să fie la fel ca in specificațiile tehnice Glami feed, orice variație de la majuscule la litere mici sau alte caractere fac imposibilă citirea feed-ului corect) . De asemenea asigură-te că ne trimiți o mărime per un SHOPITEM.  and that you are sending us one size per one SHOPITEM. Specificații mărimi. 
 •  Delivery Date lipsește  Parametrul obligatoriu pentru delivery date lipsește.
 • Descrierea insuficientă sau lipsa titlului de produs –  Numele produsului Pantofi sau descriere lipsă este o greșeală comună. Ambele, atât descrierea cât și titlul lipsă ajută roboții pe cuvinte cheie să ofere recomandări de produse similare, să-i categorizeze. Cu o descriere și un nume corect produsele sunt mult mai vizibile pe Glami.ro .
 • Mărimile sunt menționate în titlul produsului –  Mărimile  și nu se menționează în titlul produsului.  Pentru mentionarea mărimilor se folosește un tag special pentru mărimi, detaliat în specificațiile tehnice ale feed-ului. 
Top

Cât de mari trebuie să fie imaginile trimise in feed?

 • Mărimea ideală pentru o imagine ar trebui să fie cel putin  1 500 px în lățime.
 • Mărimea minimă este de  500px în lățime.
 • Background-ul alb al imaginii nu este considerat ca a fi parte din mărime! 
Top

Încărcare credit, facturare, regim preferențial

What happens when my preferred (paid) mode is interrupted?Ce se întâmplă când regimul preferențial(paid mode) este întrerupt?  –  Magazinul este trecut automat în regimul gratuit, scorul produselor scade, iar poziția în catalog este pierdută.

Cum se realizează încărcarea creditului? – Poți încărca credit în administrația Glami din secțiunea ”Plăți-> Cumpără credit”. Acesta poate fi realizat prin cumpărare online prin cartea de credit sau prin transfer bancar. Recomandăm încărcarea creditului prin card de credit pentru că acesta este instant, în timp ce pentru transfer bancar trebuie așteptat pană la 2 zile lucrătoare pentru transfer.

Cum încarc corect credit prin transfer bancar? –  Fii atent inclusiv la simbolul variabil și la suma exactă altfel plata nu poate fi modificată din administrația Glami.Când există diferențe între suma platită și cea realizată te rugăm să ne contactezi pe info@glami.ro.

Top

Ce influențează ranking-ul produselor mele pe Glami?

  • Costul per click influențează masiv ranking-ul produselor, însă sunt alți factori care sunt importanți în listarea produselor pe Glami.ro. Trebuie avut în vedere și comportamentul consumatorului și faptul ca Glami îi arată conțiunut personalizat.
  • Pentru atingerea celor mai bune rezultate vă recomandăm să ne trimiteți în feed imagini de cea mai bună calitate, categorizarea produselor să fie conform recomandărilor noastre ( campul ”CATEGORYTEXT” din feed să fie conform structurii recomandate https://www.glami.ro/categorie-xml/) și mărimile disponibile să fie în stoc suficient.
  • Pentru mai multe informații accesează ”Cum să fii comepetitiv pe Glami”
Top

Am un nou feed XML, cum îl schimb?

Poți adăuga noul feed XML în administrația Glami în secțiunea “Setări și informații de contact”.

 

Top

Ce pot face când creditul meu se consumă foarte încet?

  • Poți să nu fii focusat pe o singură nișă de produse, ori poți avea imagini neatractive, prețuri mari, mărimi de produse lipsă, cost de livrare mult prea mare. Aceștia sunt factorii care pot să scadă rata de conversie.
  • Pentru mai multe informații poți urmări secțiunea ”Cum să ai cele mai bune produse pe Glami”
  • Definește costul per vânzare targetat și începe să-l crești semnificativ.

Pentru mai multă informație, vezi secțiunea ”Cum să crești costul per click?”.

Top

Ce pot face dacă doresc să cresc traficul?

 • Crește costul per click pe categorii chiar cu 200-300%. Produsele vor fi în topul categoriilor de produse.
 • Definește întotdeauna costul per sale. Costul per sale va crește o dată cu cost care va fi setat prin bidding. Începe să evaluezi performanța bidding-ului ( ideal dupa 1000 de click-uri pe fiecare categorie de produs)
 • De asemenea, revizuiește categoriile produselor și adauga parametri suplimentari pentru a crește vizibilitatea produselor în mai multe categorii pe Glami.

Pentru mai multe informații, vezi și secțiunea ”Cum să ai cele mai bune produse pe Glami”.  

Top

Ce pot face pentru a-mi crește veniturile prin Glami?

  • Maximizează traficul pe care îl primește magazinul tău online prin bidding( creșterea costului per click) prin utilizarea de imagini profesioniste la o rezoluție înaltă, oferind livrare gratuită, prin reduceri, prin setarea prețului corect și prin optimizarea categoriilor de produse trimise prin feed-ul XML.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vedeți ”Cum poți avea cele mai bune produse pe Glami” și ”Ce să faci când ai o rata de conversie mică?”

Top

Cum pot să cresc vizibilitatea produselor în anumite categorii de produse?

  • Începe procesul de bidding (creșterea costului per click din secțiunea Setare CPC din administrația ta) chiar și cu 100%. De avut în vedere că nu este singul pas care influențează afișarea produselor în categorii.

Pentru mai multe informații vezi și secțiunea ”Întrebări frecvente”.

 

Top

Sunt un magazin online mic și vreau să-mi cresc veniturile

Vezi secțiunea ”Ce să fac daca suma încarcată este epuizată încet?”

 

Top

Sunt un magazin mare și vreau să primesc mai mult trafic

  • Maximizează-ți costul per clikc pe cele mai performante categorii.
  • Îmbunătătește feed-ul de produse XML pe care ni l-ai trimis.
  • Pentru mai multe informații verifică ” Cum să ai cele mai bune produse pe Glami”
  • Extinde gama de produse trimise
  • Crește costul per vânzare targetat.

Dacă tot nu reușești să crești traficul la nivel optim ne poți contacta pe info@glami.ro

Top

Cum să evaluezi eficient statisticile din contul tău Glami?

  • Statisticile sunt un indicator cheie de performanță pentru magazinul tău online. Pentru a avea statistici semnificative, ai nevoie de cel puțin 1000 de click-uri sau chiar mai mult pe fiecare categorie. Mai puține click-uri înseamnă o varietate mai mare și mai puțin reprezentativă de statistici pe care se pot lua decizii.

Mai multe informații în secțiunea ”Informații utile”. 

Top

Cum să crești bidding-ul (costul per click) și să primești mai mult trafic?

 • Primul pas este să identifici Cost of sale/COS/ cost per sale sau costul per vânzare optim pentru magazinul tău online
 • Apoi trebuie să identifici unde este optim să crești costul per click. Dacă optim pentru tine este un cost of sale de 30% și costul tău curent per click este de 0.05 și  ai un cost of sale curent de 10%, atunci în această categorie poți crește costul per click până la 100% sau mai mult.
 • Vei avea mai mult trafic în categoria în care începi să crești costul per click și mai multe comenzi. Pentru un cost per vânzare mai mare atunci acesta va crește.
 • Dacă costul per sale este sub targetul tău atunci poți crește costul per click cu mult mai mult pentru a-ți optimiza veniturile la o marjă de profit optimă.
Top

Ce se întâmplă când numărul click-urilor scade pentru magazinul meu?

  • Verifică structura feed-ului, categoriilor produselor, vizibilitatea magazinului online în cadrul Glami.
  • Cel mai probabil ai un nou magazin online competitor în aceeași categorie de produs. You have probably got a new competition within the category.
  • Imbunătățește calitatea imaginilor, a reducerilor, crează vouchere, adaugă livrare gratuită.
Top

Ce pot face când creditul încărcat este epuizat repede?

  • Felicitări, aceasta este cea mai bună situație, înseamnă că ai produse atractive, care sunt în categorii afișate corect și care au cel mai mare potețial pentru creșterea conversiei prin Glami.
  • Adaugă suficient credit care să reziste în regimul preferențial timp de 14 zile. Nu uita să evaluezi constant performanța pe fiecare categorie de produs.
  • Definește Cost per Sale targetat și începe bidding-ul  ( creșterea costului per click) pe categoriile unde ai o marjă de profit suficientă.
  • Nu lăsa creditul să se epuizeze, astfel scorul produselor tale va avea de suferit.
  • Do not let your credit run out, the score of your products would suffer.
  • Maximizează traficul și veniturile prin verificarea statisticilor constant.
Top

Care sunt valorile recomandate pentru COS, AOV, sau CR?

Care sunt valorile recomandate pentru COS (cost per sale), AOV( average order volume- valoare medie a comenzii) sau CR (rata de conversie)?

Fiecare magazin online are o varietate de produse pe care le comercializează și un marje de profit diferite în funcție de fiecare produs în parte, însă câteva valori generale sunt:

 • Media pentru COS este între 15-30%. Pentru anumite categorii până la 50%
 • Valoarea comenzii medie este de 220 lei.
 • Valoarea medie pentru CR este de  1%.
Top

Cum să definești COS- Costul per Vânzare?

 • COS= cost of sale ( costul per o comandă) reprezintă cât la % din valoarea comenzii este dispusă o afacere să investească încât să primească o comandă.
 • Definește  COS-ul pentru fiecare categorie și începe bidding-ul( creșterea costului per click) cu un obiectiv specific de urmărit. Acesta poate fi definit global pentru întreaga gama de produse  nu doar pentru anumite categorii de produse.
 • Negociează cele mai bune posibile marje de profit pentru produsele tale, încât COS-ul target să fie cât mai mare pentru a avea suficient profit de pe urma fiecărei comenzi.
Top

Ce pot face când COS – costul per vânzare este mare?

  • Dacă costul per vânzare este mai mare în categorii unde nu ți-l poți permite atunci scade costul-per-click la valoarea minima, si crește costul per click pentru categoriile care performează bine și unde este o margină de a crește COS-ul. Aceste categorii performante vor scădea câștigurile pe categoriile cu performanță mai puțin bună și COS global al magazinului se va îmbunătății.
  • Categoriile cu un COS mai mare, cu toate că rezultatele nu sunt foarte bune, aduc noi clienti care vor deveni clienti care revin să cumpere. Nu îndepărta acele categorii din feed, ci mai degrabă crește biddin-ul strategic.
Top

Ce pot face când rata de conversie este foarte mică?

  • O rată de conversie mică ( CR- conversion rate) poate să fie corelată cu mai multe categorii precum rochii, lenjerie, sau costume de baie, sau legată mai mult de curiozitatea cosumatorilor decât de dorința lor de a cumpara. De aceea pentru aceste categorii costul per vânzare este mult mai mare și mai comun.
  • O rată de conversie mică poate fi cauzată de mai mulți factori precum brand necunoscut, erori pe site, sau proces de cumpărare complicat. Clientul caută butonul ”Adaugă în coș”, cum să aleagă mărimea, cum să deschidă coșul de cumpărături, sau primește mai multe opțiuni în loc să aibă parte de un proces rapid și simplu de achiziție. Toate acestea duc la abandonul coșului de cumpărături. Rata de conversie scade semnificativ.
  • Pentru a preveni asemenea erori, verifică procesul de cumpărare cu un expert UX, pentru toate device-urile disponibile (PC cu Windows, Mac, iOS, Android)
  • Păstrează procesul de cumpărare cât mai simplu, las-o pe mama ta să facă o cpmandă de test, pentru a-i urmării procesul de achiziție și unde se blochează. Corecteaza eventualele prosibile greșeli.
  • Ideal ar fi să ai valabilă opțiunea de livrare gratuită la toate produsele.
  • Păstrează timpul de livrare pe cât posibil de scurt.
  • Utilizeaza imagini de calitate pentru produse.
Top

Ce să faci când AOV – valoarea medie a comenzii este mică?

  • Valoarea medie a comenzii depinde de produsele pe care le oferi, dacă dorești să maximizezi AOV și să îmbunătățești COS, atunci oferă prețuri bune, livrare gratuită și reduceri. în coșul de cumpărături oferă servicii de cross-sell.
  • De asemenea poți să incluzi mai multe produse scumpe în gama ta de produse, încât cumpărătorul să aibă la dispoziție mai multe tipuri disponibile de achiziții posibile.
  • Poți oferi opțiunea de ”Testează și cumpără” la livrare, în sensul de a comanda mai multe mărimi, a le proba și apoi de a cumpăra produsul dorit, lăsând clienții să trimită înapoi gratuit produsele pe care nu le doresc. În acest caz, returnările sunt adaugate COS-ul.
Top